Omega-3: En fettsyra som finns i fisk, nötter och frön. Omega-3-tillskott kan vara användbara för personer som inte får tillräckligt av denna fettsyra i sin kost. Studier har visat att omega-3-tillskott kan minska inflammation i kroppen, vilket kan leda till bättre muskelåterhämtning och minskad träningsvärk.

ZMA: En kombination av zink, magnesium och vitamin B6 som används för att stödja återhämtning och sömn.

Multivitaminer: En blandning av olika vitaminer och mineraler som hjälper till att täcka eventuella brister i kosten. Multivitamin-tillskott kan vara användbara för personer som har en begränsad kost eller som har svårt att få i sig tillräckligt med näringsämnen.

Whey100: Ett proteinpulver som är rikt på grenade aminosyror (BCAA) och lättsmält. Whey-protein är vanligt bland idrottare och gymmare eftersom det kan hjälpa till att bygga muskler och främja återhämtning.

EAA: En kombination av essentiella aminosyror (EAA) som kroppen inte kan producera själv. EAA-tillskott kan hjälpa till att öka muskelproteinsyntesen och stödja muskeltillväxt.

PWO: Förkortning för "pre-workout", en blandning av olika ingredienser som tas före träning för att öka energi och prestationsförmåga. Vanliga ingredienser i PWO-tillskott inkluderar koffein, beta-alanin och kreatin.

D-vitamin: En vitamin som kroppen kan producera när huden utsätts för solljus, men som också kan tas som tillskott. D-vitamin-tillskott kan vara användbara för personer som bor på platser med begränsad exponering för solen eller som har en hög risk för brist på D-vitamin.

Fettförbrännare: En blandning av ingredienser som påstås hjälpa till att öka ämnesomsättningen och främja viktminskning. Studier om effektiviteten av fettförbrännare är begränsade, men vissa ingredienser som grönt te och koffein kan ha en viss effekt på ämnesomsättningen.

Skrivet av Ako Rahim

Fler berättelser

NYHETER

Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa kosttillskott som är baserade på senaste vetenskapliga forskning. Vårt team arbetar ständigt med...

Varför använda kosttillskott?

Kosttillskott - ett enkelt sätt att fylla näringsbrister och förbättra din hälsa För vissa människor kan det vara svårt att få i sig tillräckligt ...