Hur gammal måste man vara för att handla hos er?
För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år. Om du är yngre än 18 år och behöver tillskott, prata med dina föräldrar och be de köpa det som du behöver för din idrott och ditt mål

 

Vilka betalningsmedel kan jag använda vid köp?
I dagsläget accepterar vi VISA, MarterCard, AMEX, KLARNA, iDEALApple Pay, Shop Pay och Goodle Pay

 

Hur lång är leveranstiden för mitt paket?
Vi har en leveranstid på normalt 1-3 arbetsdagar.

Denna leveranstid gäller oavsett vilket leveransalternativ du väljer.  Om du saknar ett leveransbesked efter 5 dagar, kontakta kundservice

Vid större kampanjer reserverar vi oss för att leveranstiden tar något längre tid. 

 

Levererar ni utanför Sverige?
I dagsläget levererar vi endast inom Sverige. Vi jobbar aktivt med att utöka möjligheter för leverans utanför Sverige. Vill du hålla dig uppdaterad rekommenderar vi att du prenumererar på vårt nyhetsbrev, vilket du kan göra längst ner på sidan.

 

Kan jag delbetala min order?
Ja, om du vill delbetala din order väljer du Klarna som betalningsmetod vid utcheckning.

 

Jag har inte fått någon orderbekräftelse, vad beror det på?

Din orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som angavs i kassan i samband med orderläggningen.

Om du inte har mottagit din orderbekräftelse, vänligen titta efter i din skräppost. Om din orderbekräftelse inte finns i din skräppost ber vi dig att kontakta vår kundservice för att säkerställa att ordern har gått igenom vid köptillfället.

Kan jag ändra eller avbeställa min order?
Vi har möjlighet att göra vissa typer av ändringar eller avbeställa din order så länge ordern inte har printats ut på vårt lager.

Om du önskar avbeställa eller ändra något i din order ber vi dig att kontakta oss snarast innan vi hunnit skicka ditt paket.

 

Hur gör jag om jag vill använda mig av min bytesrätt?
Om du vill byta produkt, så lägger du en ny beställning på den produkten som du vill ha, med det paketet skickar vi retursedel som du kan använda för att skicka tillbaka den andra produkten. Din bytesvara skickas från oss inom 24 timmar alla vardagar. Så länge produkten är i intakt och oanvänd. När vi har mottagit din retur så krediterar vi din befintliga order enligt öppet köp, då vi inte har möjlighet att göra byten i din order.

 

Hur vet jag om ni har mottagit min retur?
Så snart vi har mottagit och godkänt din retur kommer du att motta en bekräftelse ifrån oss till din e-postadress. Kontakta kundservice om du har några frågor. 

 

Hur länge ligger mitt paket kvar hos Postombud?
Ditt paket ligger kvar hos ombudet i 7 dagar. Om du väljer att inte hämta ut ditt paket hos Postombud, kommer paketet automatiskt att returneras tillbaka till vårt lager.

 

Om man inte hämtar ut paketet har AR Supplements rätt att debitera en avgift på upptill 250 sek för nedlagt arbete och fraktavgifter. Observera att outlöst paket inte faller inom ramen för ångerrätt eller fria returer.

 

Retur
Enligt lagen om distansavtal har du ångerrätt under 14 dagar från det att du har mottagit din beställning. Om du vill åberopa ångerrätt kontaktar du vår support på support@arsupplements.com.

 

Detta avser endast varor som skickas tillbaka i sin ursprungliga originalförpackning samt i oförändrat skick. OBS! Varor märkta med kort bäst före datum eller bruten plombering kan ej reklameras p.g.a. hälso- och hygienskäl.

 

Ni har mottagit min retur, hur mottager jag min återbetalning?
Så snart du har mottagit en bekräftelse ifrån oss gällande att vi har mottagit din retur, startar processen för din återbetalning. Processen för återbetalningen tar normalt mellan 5-7 bankdagar.

Återbetalningen registreras till samma konto som användes vid köptillfället.

 

Jag har mottagit fel leverans. Vad gör jag?
Vid fel i din leverans ber vi dig att maila oss på support@arsupplements.com med följande:

  • Order nummer
  • Felet med leveransen

Därefter återkommer vi till dig med vidare information för att åtgärda leveransen snarast.

 

Det saknas en vara i min leverans. Vad gör jag?
Vid fel i din leverans ber vi dig att maila oss på support@arsupplements.com med följande:

  • Order nummer
  • Felet med leveransen

Därefter återkommer vi till dig med vidare information för att åtgärda leveransen snarast.

 

Varför fungerar inte min rabattkod?
Om du har en rabattkod rekommenderar vi att du börjar med att se över slutdatumet för den. Tänk även på att vissa rabatter inte går att kombinera med kampanjer eller andra rabatter. Då slår dessa ut varandra. 

 

Har ni någon aktiv rabattkod?
Genom att följer oss på

kan du ta del av rabattkoder och erbjudanden som vi har.